طرز تهیه شیره انجیر زرد بدون شکر با ماندگاری بالا

تمام میوه هایی که خداوند برای بشر خلق کرده است، هر کدام دارای خواص و مزایایی برای سلامت بدن هستند مانند انجیر زرد که امروزه در طرز تهیه شیره از آن ها استفاده های زیادی می شود، همچنین برای بهره بردن از خواص آن، این محصول را بدون شکر با ماندکاری بالا تهیه می کنند.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

علاوه بر موارد بالا، شیره انجیر زرد در طب سنتی برای درمان و کنترل بعضی از بیماری ها توصیه شده است و مصرف آن با مزاج همه خوش می آید، کودکان نیز از طرفداران اصلی محصولات شیرین هستند به همین دلیل هر ساله خانواده ها با جوشاندن آب انجیر و غلیظ شدن آن، شیره انجیر خانگی را درست می کنند.

البته برای تهیه شیره انجیر صنعتی در حجم عمده، باید این روش در کارخانه ها بر روی میوه انجیر اعمال شود، برای شیره انجیر کارخانه ای باید از انجیرهای سالم و آبدار استفاده کرد و در مراحل تبدیل به شیره، تمام نکات بهداشتی را رعایت کرد تا بتوان یک محصول درجه یک برای مصرف خود و فروش مازاد در بازار خارجی تهیه نمود.

شیره انجیر دارای خواص بسیاری است و یک درمان اصلی برای کاهش فشار خون می باشد و برای افرادی که به افزایش فشار خون مبتلا هستند مفید می باشد ولی باید این نکته را در نظر داشته باشند که همراه با داروهای کاهنده فشار خون مصرف نشود زیرا در این صورت به افت شدید فشار مبتلا می شوند.

خواص شیره انجیر

لازم به ذکر است بدانید انواع شیره انجیر دارای خواص گسترده و کاربردهای زیادی می باشند، همین امر باعث شد که شیره انجیر در بین مردم جایگاه ویژه ای پیدا کند.

در مراکز تولیدی از شیره انجیر برای تولید محصولات دیگری استفاده می شود که می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نوشیدنی ها
  • انواع مربا
  • انواع دسرها
  • انواع نان های فانتزی

مهمترین خواص شیره انجیر در ادامه بیان شده است که عبارتند از:

شیره انجیر برای رفع خستگی و ضعف: شیره انجیر حاوی درصد بالایی از ویتامین های گروه B است و برای متعادل کردن اعصاب و رفع خستگی و ضعف مفید است، هچنین منیزیم و فسفر موجود در شیره انجیر سلول های عصبی را زنده و سالم نگه می دارد.

شیره انجیر برای افزایش وزن: اگر کم وزن هستید و می خواهید چاق شوید، شیره انجیر مصرف کنید چرا که شیره انجیر حاوی مقدار زیادی کالری است و مصرف روزانه آن منجر به چاقی می شود.

ارزش غذایی شیره انجیر به عنوان یکی از پرمصرف ترین مواد غذایی در ایران بسیار حائز اهمیت است، میوه انجیر به عنوان یک میان وعده سالم نیز شناخته می شود و بنابراین معمولاً در رژیم غذایی افرادی که در حال درمان مشکلاتی همچون یبوست هستند، یافت می شود.

در ادامه میزان کالری، چربی، کلسترول و سایر عوامل موجود در ارزش غذایی 100 گرم شیره انجیر را بررسی کرده ایم تا میزان مصرف شما به راحتی قابل سنجش باشد.

  • کالری 282
  • چربی کل 0.4 گرم
  • چربی اشباع شده 0 گرم
  • چربی اشباع نشده 0 گرم
  • چربی تک غیراشباع 0 گرم
  • کلسترول 0 میلی گرم
  • سدیم 2 میلی گرم
  • پتاسیم 656 میلی گرم
  • کل کربوهیدرات 75 گرم
  • فیبر رژیمی 8 گرم
  • 63 گرم شکر
  • پروتئین 2.5 گرم
  • ویتامین A 0%
  • کلسیم 3%
  • ویتامین D 0%
  • ویتامین B12 0%
  • ویتامین C 0%
  • آهن 5%
  • ویتامین B6 10%
  • منیزیم 10%

در متن پایین به ویژگی ها و خصوصیات شیره انجیر مرغوب اشاره شده است:

  • رنگ: شیره انجیر باید رنگ شفاف داشته باشد و در شرایط عادی و بهداشتی تهیه شود.
  • pH: مقدار pH شیره انجیر باید در حدود 3.4 – 5.3 باشد.
  • مواد جامد محلول در آب: مقدار مواد جامد محلول در آب (بریکس) در شیره انجیر باید حدود 67-73 درصد باشد.
  • قند: کاهش قند در شیره انجیر باید حداقل 58 درصد باشد.
  • قند احیا نشده: قند احیا نشده از نظر ساکارز در شیره انجیر باید به 4 درصد و میزان گلوکز فروکتوز محصول حداقل 7/0 درصد باشد.
  • طعم و بو: شیره انجیر باید دارای طعم و عطر طبیعی و عاری از هرگونه بوی کپک زدگی باشد.
  • مواد خارجی: شیره انجیر باید عاری از برگ و ساقه میوه انجیر و همچنین ذرات شن باشد.

شیره انجیر به دلیل داشتن شیرین کننده های طبیعی برای افراد دیابتی ضرر کمتری دارد اما استفاده از آن بدون مشورت با پزشک توصیه نمی شود.

این شیره اگر با شکر تهیه شده باشد، برای کسانی که اضافه وزن دارند یا چاق هستند و از دیابت، فشار خون، کلسترول و تری گلیسیرید بالا رنج می برند، به علت شیرینی غیر طبیعی و پرکالری بودن آن، توصیه نمی شود مگر این که با احتیاط مصرف شود.

استفاده از شیره انجیر برای افرادی که به غلظت خون دچار هستند یا افراد سیگاری که در معرض دود سیگار قرار دارند و به مرور باعث غلیظ شدن خون خود می شوند، بسیار مفید است و باعث تصفیه خون آن ها می شود و از بیماری هایی که غلظت خون ممکن است برایشان به وجود آورد در امان خواهند ماند.

خواص شیره انجیر

شیره انجیر تازه

برای عموم مردم، یکی از محبوب ترین شیرین کننده های طبیعی، شیره انجیر تازه می باشد که این محصول سالانه در حجم بالا تولید می شود و علاوه بر توزیع در کشور به صادرات نیز می رسد.

برخی مواقع در آشپزی می توانید از یک ماده شیرین بجای شکر استفاده کنید، شیره انجیر یک گزینه بسیار مناسب است، اگر ارگانیک هم باشد سلامت غذای شما را چند برابر می کند.

شکر برای بسیاری از افراد مضر است اما دوست دارند دسری که می‌ خورند دارای مزه خوبی باشد پس می توانند با استفاده یک قاشق شیره انجیر تازه در دسر خود آن را مزه دار کنند و میل نمایند.

برای اکثر شرکت های تجاری که از خریداران دائمی محصولات غذایی هستند، هزینه خرید شیره انجیر تازه در حجم عمده بسیار مهم می باشد بنابراین باید گفت قیمت روزانه شیره انجیر بسته بندی شده با توجه به عوامل زیر می تواند متفاوت باشد:

  • قیمت انجیر
  • هزینه های حمل و نقل
  • قیمت ظروف بسته بندی

اما امروزه مراکز پخش معتبری هستند که به طرق مختلف سعی در تعیین قیمت منصفانه شیره انجیر برای خریداران دارند، یکی از این روش ها استفاده از تجارت آنلاین است که در کاهش هزینه ها موثر می باشد.

شیره انجیر بسته بندی شده با بهترین کیفیت و با شرایط ویژه آماده فروش می باشد، برای اطلاع از قیمت روز این محصول و ثبت سفارشات خود می توانید با شماره تماس ذکر شده تماس حاصل نمایید و یا فرم موجود را تکمیل کنید تا با شما تماس گرفته شود.

شیره انجیر تازه

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما