شیره انجیر کارخانه ای + مراحل تولید

شاید برای برخی از شما عزیزان جالب باشد که شیره های خوراکی از چه موادی هستند و یا مراحل تولید آن ها در کارخانه به چه صورت است، به همین دلیل در اینجا قصد داریم شما را با کاربرد و مراحل تولید شیره انجیر کارخانه ای آشنا کنیم.

آنچه در این مقاله می‌خوانید:

خط تولید شیره انجیر

این باور غلط در بسیاری از افکار عمومی را که گمان دارند شیره انجیر را با شیرین کننده و طعم دهنده های شیمیایی و غیر طبیعی تهیه می کنند را نقض کنیم.

با توجه به این که اغلب شیره های خوراکی مورد استفاده در صنایع غذایی، حالت غلظت یافته و فرآوری شده میوه های طبیعی هستند، شیره انجیر نیز یکی از محصولات فرآوری شده از انجیر است که حالت غلظت یافته از آب انجیر تازه است و می توان به کمک ارده و سایر مایعات همچون شیر ولرم آن را رقیق و غلیظ کرد.

مراحل تولید انواع شیره خوراکی خوشمزه و پر کاربرد همچون شیره انجیر در خط تولید آن به شرح زیر است:

  • پس از جمع آوری انجیر، محصولات را با کامیون های مخصوص حمل بار به کارخانه های مد نظر منتقل کرده و در آنجا نهایتا پس از ۴۸ ساعت از حالت انبار یا سیلور به اولین مرحله از خط تولید یعنی مرحله شستشو منتقل می شود که در این مرحله میوه ها توسط استخرهای مملو از آب شستشو شده و گل و لای و آلودگی های سطحی آن ها بر اثر برخورد با یکدیگر و فشار آب پاک شده و ته نشین می شوند.
  • پس از شستشوی سطحی و اولیه، میوه ها توسط نوارهای محرک به حرکت در آمده و کارگرها به صورت فیزیکی هر گونه میوه له، گندیده و یا پسماند از گیاهان و سایر آلودگی های جانبی را جدا سازی می کنند و سپس روانه مرحله دیگر می شوند که در این قسمت به کمک فشار آب مجدداً از نظر هر گونه سموم، آلودگی و مواد جانبی دیگری کاملا پاک می شوند.
  • در این مرحله مجدداً میوه های آسیب دیده و نا مناسب تفکیک شده و از خط تولید شیره خوراکی حذف می شوند و سایر میوه های با کیفیت و تمیز نیز بر روی نوار نقاله از نظر سایز بندی تقسیم شده و در گروه های ریز، متوسط و درشت قرار می ‌گیرند چرا که دستگاه ‌های آبمیوه گیری بنا بر سایز میوه ها تعبیه شده اند و ابعاد مختلف میوه را آبمیوه گیری می کنند.
  • سپس میوه ها با توجه به سایز خود وارد دستگاه های استخراج شده و در این مرحله به کمک دستگاه های آبمیوه گیری که امروزه غالباً از نوع MCD هستند طی مکانیسم خاصی آبمیوه گیری شده و می توان گفت در هر مرحله بین ۳۰۰ الی ۵۰۰ عدد میوه همزمان آب گیری می شوند.
  • در این زمان آب میوه به قسمت فینیشر وارد شده و به کمک دستگاه های به خصوص هر گونه ضایعه های ناشی از مرحله آب گیری مانند: قسمت های فیبری، پوست، لایه جدا کننده بین قاچ های میوه، گوشته میوه و هر گونه ماده زائد دیگری به کمک این دستگاه از آب میوه جدا شده و به عبارتی یک غربالگری اولیه در این مرحله صورت می گیرد و هر گونه پسماند و مواد زائدی به حالت تفاله های منسجم و نسبتاً خشکی که کمترین میزان آب میوه را در خود جای داده اند برای تولید انواع مواد تقویت کننده و خوراک دام و طیور به مرحله به خصوص خود وارد می شوند.
  • در مرحله بعدی برای اطمینان خاطر از حذف هر گونه مواد جامد و ذرات معلق در آب میوه به کمک سانترفیوژ تمامی نا خالصی های آبمیوه ته نشین و خارج شده و در این حالت می توان گفت آب میوه به خلوص لازم برای روانه شدن به مرحله غلظت رسیده است.
  • سپس لازم است به کمک دستگاه ها و تحت خلاء لازم هوای موجود در مایع میوه مورد نظر حذف شود چرا که طی مراحل تولید آب میوه مقداری اکسیژن در خود جای داده است که اگر در آب باقی بماند سبب تغییر رنگ، کاهش مواد مغذی من جمله ویتامین C، تلخ شدن و به عبارتی نوعی اکسایش در آب میوه می شود که به کمک دستگاه هوا گیر تمامی ذرات هوای موجود در آب میوه از بین می رود.
  • اکنون آب میوه مورد نظر برای رسیدن به غلظت مناسب شیره وارد برج های به خصوصی به ارتفاع ۲۷ متر شده و طی چهار مرحله و تحت دما و فشار استاندارد به غلظت مورد نیاز می رسد و در هر یک از این مراحل ممکن است دما و فشار برای غلظت آب میوه نوسان داشته باشد که امروزه در اکثر مراکز در همین مرحله سعی می‌ شود تا مرحله پاستوریزاسیون نیز همزمان با مرحله غلظت انجام شود و در غیر این صورت طی فرآیند جدایی، شیره تولید شده پاستوریزه شده و به مرحله بعد منتقل می شود.
  • آب غلظت یافته میوه یا همان شیره انجیر که تحت دمای حدود ۹۰ درجه می باشد در مرحله بعدی سریعا به کمک صفحات مخصوص به دمای منفی پانزده درجه سانتیگراد خواهد رسید و در این مرحله می توان گفت پایان خط تولید شیره خوراکی انجام شده و مایع غلظت یافته با دمای پایین و در حجم بالا روانه مخازن استریل و آنتی باکتریال انبار شده و از آنجا آماده بسته بندی می شوند.

خط تولید شیره انجیر

شیره انجیر کارخانه ای

در متن بالا به طور مختصر و مفید با فرایند کلی تولید شیره انجیر کارخانه ای و بسته بندی آن در پت های پلاستیکی و ظروف شیشه ای آشنا شدیم و همانطور که ذکر شد پس از پایان تولید شیره غلظت یافته انجیر، این شهد غلیظ را در مخازنی با حجم های بزرگ وارد مرحله انبار می کنند و آن را بسته به فرایند پر کردن و سرعت عمل خط تولید به نوبت برای پر شدن بطری هایی در اجناس شیشه ای، پلاستیکی و غیره روانه خط تولید می کنند.

با توجه به بافت غلیظ و پر خاصیت شیره انجیر و کاربرد ویژه ای که در انواع مراکز صنایع غذایی برای تهیه نوشیدنی های مختلف، انواع خوراکی ها و فرآورده های حاصل از انجیر دارد، مورد دسترسی تولید کنندگان و مصرف کنندگان صنایع غذایی قرار می گیرد.

اگر شما هم این شیره انجیر مقوی، ارگانیک و پر خاصیت را استفاده می کنید به شما توصیه می کنیم که نمونه تازه و درجه یک آن را از طریق سایت های رسمی و معتبر ما به طور مستقیم و بدون هزینه های ناشی از واسطه گری با بهترین کیفیت و تضمین بهداشت و سلامت به قیمت مناسب خریداری کنید.

مجموعه ما نیر یکی از تولیدکنندگان و تامین کنندگان برتر انواع فرآورده های خوراکی همچون شیره انجیر صنعتی سالم و مرغوب می باشد که می توانید برای خرید و ثبت سفارشات خود با شماره موجود، تماس حاصل نمایید.

شیره انجیر کارخانه ای

دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.

نظرتان را ثبت نمایید.

شماره همراه شما منتشر نخواهد شد.

تماس با ما