دوشاب نام یکی از فراورده های انگور می باشد که بیشتر به عنوان شیره انگور آن را می شناسیم، این شیره خوشمزه اگر مرغوب باشد و از مواد اولیه خوب در تولید آن بکار رفته باشد، خواص فراوانی برای بدن دارد. این محصول را با ارده ترکیب می کنند و به یک صبحانه بسیار مقوی تبدیل می شود و هم چنین می توان به جای شکر برای شیرین کردن شربت از آن استفاده کرد.
شیره انگور
شیره انگور طعم بسیار لذیذی دارد و می توان آن را بدون هیچ افزودنی دیگر و فقط با ترکیب کردن آن با کمی آب نوشید، شهد انگور سرشار از مواد مقوی و مغذی می باشد و با توجه به طبعی که دارد موجب افزایش انرژی بدن می شود. با توجه به آن که شیره انگور خواص بسیاری دارد اما مصرف آن برای همه افراد توصیه نمی شود و ممکن است سلامتی آن ها را به خطر بی اندازد در این مقاله سعی می کنیم به توضیح خواص و خطراتی که ممکن است این محصول به بدن وارد کند می پردازیم.
امروزه بسیاری از افراد به ویژه بانوان با مشکل کم خونی دست و پنجه نرم می کنند، شیره انگور به دلیل داشتن ویتامینB12 و آهن منبع خوبی برای بالا بردن گلبول قرمز در خون و افزایش خون سازی می باشد. به همین جهت شیره انگور در درمان کم خونی نقش موثری دارد، با مصرف منظم و روزانه این محصول یک سوم نیاز بدن به آهن رفع می شود. افزایش گلبول های قرمز موجب بالا رفتن سیستم ایمنی بدن و تقویت آن می شود.
برای آن که این شیره تاثیر بیشتری برای بدن داشته باشد بهتر است صبح ها به صورت ناشتا دو قاشق از آن را مصرف کنید تا تولید آهن در بدن افزایش پیدا کند و کم خونی درمان شود. به افرادی که ضعف بدنی زیادی را در طول روز تجربه می کنند به ویژه در فصل زمستان توصیه می شود برای تقویت خود از مصرف این ماده غذایی غافل نشوند.
خواص شیره انگور
در حال حاضر پزشکان به کشف خواص مفیدی که شیره انگور برای پوست دارد رسیده اند، گفته می شود به دلیل وجود ویتامینB و C در این محصول استفاده مرتب از آن برای ترمیم بافت های آسیب دیده و پیشگیری از پیری زودرس موثر می باشد.
این نوع شیره با افزایش گلبول قرمز و جریان خون در بدن به خوش رنگ شدن و سرخی پوست کمک می کند، همچنین از پوست در برابر اشعه های مضر نور خورشید محافظت کرده و لک ها و چین و چروک های روی آن را از بین می برد.
مصرف شیره انگور برای بهبود درد و ورم هایی که بر اثر ضربه به بدن ایجاد می شود موثر می باشد و از افتادگی پوست نیز جلوگیری می کند. بسیاری از کسانی که دچار التهاب حلق و گلو درد می شوند برای رفع این مشکل و هم چنین بهبود سرفه های عفونی از غرغره ی شیره انگور به عنوان یک مسکن طبیعی استفاده می کنند.
شیره انگور خوب
هنگام تهیه فراورده های میوه بهتر است به ارگانیک و طبیعی بودن آن دقت کرد تا یک محصول خوب و با کیفیت خریداری کنیم، شیره انگور از جمله محصولاتی است نوع مرغوب آن برای پیشگیری از انواع سرطان ها مفید می باشد. این محصول غنی از آنتی اکسیدان های مفید برای بدن می باشد، با پیچیدن آنتی اکسیدان به دور سلول های بدن از سرطانی شدن آن ها توسط رادیکال های آزاد جلوگیری می کند و به علت ایجاد این فرایند در بدن از بروز سرطان پیشگیری می شود.
از دیگر فواید وجود آنتی اکسیدان در بدن می توان به افزایش ترشح گلبول سفید در خون اشاره کرد، گلبول های سفید موجب بالا رفتن ایمنی بدن می شود و از آن در برابر انواع بیماری ها مراقبت می کند. برخی افراد تصور می کنند مصرف شیره انگور موجب کاهش فشار خون می شود اما این باور درست نیست و این ماده غذایی در افزایش و یا کاهش فشار خون هیچ تاثیری ندارد.
شیره انگور مرغوب
کالری موجود در شیره انگور مرغوب بالا می باشد به همین جهت به افراد لاغر و کسانی که بنیه ضعیفی دارند توصیه می شود مصرف این ماده مقوی را در برنامه غذایی خود قرار دهند. در مقابل افرادی که چاق هستند و فعالیت بدنی کمی دارند بهتر است از این نوع شیره استفاده نکنند زیرا کالری و انرژی بسیار بالایی دارد و موجب افزایش وزن بیشتر آن ها می شود.
مصرف شیره انگور به همراه شیر و یا ترکیب آن با مواد غذایی مختلف موجب ایجاد چربی بیشتر در بدن و در نتیجه اضافه وزن می شود به همین دلیل هر شخص با توجه به شرایط بدنی که دارد تصمیم می گیرد ازاین محصول استفاده بکند یا خیر.
ورزشکاران و کسانی که فعالیت های بدنی سخت انجام می دهند توصیه می شود از ترکیب شیره انگور با ارده کنجد جهت افزایش انرژی و عضله سازی استفاده کنند.
شیره انگور در جدول
در طب سنتی از شیره انگور به عنوان دوشاب یاد می کنند که بسیاری از افراد از این موضوع آگاه نیستند و اگر کسی اهل حل جدول و یا خواندن مقالات علمی باشد در مورد نام دیگر این محصول آگاهی خواهد داشت. این محصول با داشتن قند فراوان اما در عین حال طبیعی و ویتامین های مورد نیاز بدن برای تقویت سلول های آن به ویژه مغز موثر می باشد، این ویژگی سبب می شود از شیره انگور برای پیشگیری از بروز بیماری های مربوط به مغز مثل آلزایمر و تقویت حافظه یاد کنند.
به اعتقاد افراد متخصص در زمینه طب سنتی این محصول طبع گرم و تری دارد و یکی از بهترین روش های استفاده از آن درست کردن شربت با شیره می باشد، شربت درست شده به وسیله شیره انگور موجت تقویت و افزایش بنیه بدن می شود.
شیره انگور چه خاصیتی دارد
اغلب افراد با شنیدن خواص فراوانی که شیره انگور دارد این سوال در ذهنشان ایجاد می شود که مصرف این محصول برای کودکان چه خاصیتی دارد.
وجود ویتامین ها و مواد مغذی مثل آهن و پتاسیم درون این محصول موجب می شود برای رشد بهتر فرزندانتان مصرف شیره انگور توصیه شود. به علت وجود کالری بالای این محصول، مصرف آن برای بچه های ضعیف و یا کسانی که در اثر بیماری یا عمل جراحی بدن آسیب دیده ای دارند مفید می باشد.
به مادرانی که در مرحله شیردهی فرزند خود می باشند و شیر رقیقی دارند توصیه می شود با استفاده مرتب از شیره انگور به غلیظ شدن شیر خود کمک کنند، البته این روش در کنار سایر روش های افزایش شیر قابل استفاده می باشد. در هنگام استفاده از این ماده غذایی باید دقت کرد زیرا مصرف بیش از اندازه ی آن موجب ایجاد مشکلات گوارشی مثل اسهال، نفخ و سوء هاضمه می شود.
شیره انگور چیست
ممکن است برای شما نیز این سوال پیش آمده باشد که شیره انگور چیست و تفاوت آن با سایر فراورده های انگور چه می باشد. برای پاسخ به اینگونه سوالات باید گفت پس از آن که عصاره انگور گرفته می شود آن را می جوشانند و شیره آن تولید می شود.
درون این خوراکی خوشمزه ویتامینK، کلسیم، فسفر و منیزیم وجود دارد که در افزایش تراکم استخوان نقش موثری دارد و به همین دلیل مصرف آن برای زنان باردار کمبود کلسیم آن ها را رفع می کند.
این نکته فراموش نشود افراد دیابتی و زنانی که دچار بیماری قند در دوران بارداری می شوند نباید از این محصول استفاده کنند و از طریق مصرف مواد غذایی دیگر ویتامین ها و مواد معدنی موجود در شیره انگور را بدست بیاورند.
میزان مصرف شیره انگور در کودکان و بزرگسالان متفاوت می باشد، بهتر است کودکان از قاشق مرباخوری و افراد بزرگسال از قاشق غذاخوری به تعداد دو تا سه عدد استفاده شود.
شیره انگور خراب میشود
شاید برایتان جالب باشد که بدانید شیره انگور اگر مرغوب باشد و به درستی از آن نگهداری شود هیچگاه خراب میشود اما اگر در زمان تهیه شیره رطوبت آن به درستی گرفته نشده باشد، شیره فاسد خواهد شد.
باید دقت کنید که شیره را برای نگهداری درون ظرف خیس یا مرطوب قرار ندهید تا فاسد نشود، یکی از نشانه های خراب شدن این محصول مزه ترش و بوی نا مطبوع آن می باشد. همچنین شیره انگور خراب شده کپک می زند که این را نباید با شکرک زدن اشتباه گرفت، دلیل کپک زدن شیره انگور غلیظ نبودن این محصول به میزان لازم می باشد.
انواع شیره ها اگر برای مدت طولانی بلا استفاده باشند و در آن ها بسته باشد شکرک می زند یا به اصطلاح رس می بندد که این نشانه خرابی نیست و بهترین شیره انگور نیز ممکن است پس از مدت طولانی بی استفاده بودن شکرک بزند.
شیره انگور خواص و مضرات
بهترین زمان برای مصرف شیره انگور در صبحگاه و فصل زمستان می باشد، این محصول در کنار خواص فراوانی که دارد در صورت عدم استفاده درست مضراتی نیز ممکن است برای بدن داشته باشد.
شیره انگور به دلیل داشتن حجم بالای کلسیم موجب تعادل در رگ های خونی و عصبی می شود و در نهایت آرامش اعصاب را در پی خواهد شد. برای درمان افسردگی در کنار مصرف داروهای دیگر استفاده از این محصول می تواند منجر به تسهیل مراحل درمان و اثرگذاری بیشتر داروها بشود. همچنین شیره انگور برای درمان بیماری هایی مربوط به طحال، صرع یا کاهش علائم تپش قلب مفید می باشد.
مصرف بیش از اندازه این محصول برای افرادی که طبع گرمی دارند توصیه نمی شود زیرا ممکن است صفرا را غلیظ کند و منجر به بالا رفتن حرارت بدن و ایجاد جوش در سطح پوست صورت و بدن شود، بروز سردرد های شدید می تواند یکی دیگر از علائم مصرف شیره انگور در افراد گرم مزاج باشد و خوردن میوه های تازه و طبیعی که طبع سرد دارد می تواند از اثرات ناشی از مصرف آن کم کند.
شیره انگور ضرر دارد
تاکنون هیچ منبع علمی در مورد اینکه مصرف به اندازه شیره انگور برای شخصی که هیچ گونه بیماری زمینه ای ندارد ضرر داشته باشد، صحبت نکرده است. این محصول می تواند یک جایگزین طبیعی برای قند و شکر باشد در این صورت بدن از مضرات قند در امان می ماند و در عین حال کلسیم و کربوهیدرات مورد نیاز را دریافت می کند.
نکته قابل توجه درمورد شیره انگور این می باشد که مصرف آن به تنهایی موجب کاهش وزن می شود ولی اگر آن را با موادغذایی دیگر ترکیب و مصرف کنید موجب افزایش وزن و چاقی می شود. شیره مرغوب شفاف می باشد و خاک آلود نیست، تخم ریحان مصلح خوبی برای این ماده غذایی می باشد.
برای پیشگیری از به وجود آمدن رگ های واریسی و لخته شدن خون در بدن مصرف شیره انگور توصیه می شود، همچنین این ماده غذایی یک ملین ارگانیک و طبیعی می باشد و استفاده منظم از آن برای درمان یبوست مفید می باشد.
شیره انگور مضرات
اهمیت داشتن تغذیه سالم برای اینکه بدنی سرحال و به دور از بیماری ها داشته باشیم بسیار مهم می باشد، یکی از مواد غذایی که استفاده از برای بدن مفید می باشد شیره انگور است که فقط در صورت استفاده بیش از حد از آن مضراتی برای بدن خواهد داشت.
تولید این محصول در کشور های ایران، یونان و روم به 5 قرن قبل از میلاد مسیح باز می گردد و بسیار با سابقه می باشد، کشور ترکیه نیز در تولید نوع خاصی از شیره انگور معروف می باشد. علاوه بر طرز تهیه کیفیت انگوری که در هنگام ساخت این محصول مورد استفاده قرار می گیرد نیز در مرغوب بودن شیره انگور تاثیرگذار می باشد.
شیره انگور مانده
برخی افراد از شیرین بودن زیاد شیره انگور شکایت دارند و آن را نتیجه مانده بودن این محصول می دانند که این باور بسیار غلط می باشد زیرا هر چه شیره از زمان تهیه بیشتر بماند موجب خراب شدن یا تغییر در مزه آن نمی شود.
اگر در هنگام پخت شیره انگور در آن دستکاری شود و شکر به آن اضافه بشود از کیفیت محصول کاسته شده و یک شیرینی غیر طبیعی به محصول می دهد در این صورت امکان خرابی شیره انگور وجود دارد.
شیره انگور نجس است
اگر در هنگام پخت و تهیه شیره انگور از دستوراتی که در اسلام آورده شده است پیروی کنید این محصول حلال بوده و نجس نمی باشد. برای داشتن شیره انگور حلال و پاک باید ابتدا آب انگور را به قدری بجوشانیم تا مقدار آن به یک سوم برسد و دو سوم آن بخار شود.
مقدار باقی مانده از آب انگور حلال است و نجس نمی باشد، اگر از روش های دیگری به جز این برای تهیه شیره انگور استفاده شود حرام است اما هیچگاه نجس نمی باشد.
شیره انگور از کجا بخریم
با توجه به اینکه نوع غیر طبیعی و تقلبی شیره انگور به میزان زیادی در بازار وجود دارد، این سوال و مشکل درون هر فرد پیش می آید که نمونه مرغوب این محصول را از کجا بخریم. شیره انگور را باید از مراکز، فروشگاه های معتبر و عطاری هایی که مطمئن هستید محصولات ارگانیک دارند تهیه کنید.
مجموعه ما در حوزه فروش شیره انگور طبیعی و با کیفیت فعالیت می کند و این محصول را به دو صورت خانگی و صنعتی به فروش می رساند. شما با مراجعه به سایت فروشگاه می توانید از اجناس متنوع دیدن کنید و در نهایت پس از انتخاب محصول مورد نظر اقدام به ثبت سفارش کنید.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.